Karperveen 

Karperveen ligt in het zuidoostelijk gedeelte van de wijk, tussen De Ganzenjager (doorgaande asfaltweg richting de Gaddijk) en park Waterland Zuidrand. Karperveen kan in 2 gedeeltes gescheiden worden: Karperveen rood en Karperveen wit, in totaal zijn er 390 woningen.

Tot voor een aantal jaar geleden waren de woningen in het Karperveen rood, herkenbaar aan de rode bakstenen, vnl in eigendom van corporatie Woonbron. Omdat er destijds allerlei problemen waren hebben de gemeente en de corporatie de handen een gezamenlijk renovatietraject opgestart van het openbare gebied. De corporatie is toen ook meer en meer huizen gaan verkopen.

Dit alles heeft geresulteerd in een prettige wijk met bijvoorbeeld een bestrating waar men in andere wijken eigenlijk jaloers op is!
Van de woningen op Karperveen wit hebben de meeste mensen de indruk op een soort vakantiepark terecht gekomen te zijn. Door deze bouw heeft het geheel ook een wat dorpse uitstraling.
De dames van het Halloween Team Waterland zorgen sinds een aantal jaren voor de organisatie van een gezellige Halloween viering voor de jongste jeugd (tot 12 jaar).

 

 Kunstwerk Karperveen

 

Locatie Karperveen

Klik hier voor de plattegrond van locatie Karperveen.

Klik hier voor de huisnummerkaart van locatie Karperveen.

 

Woningcorporatie Woonbron
Kinheim 15
3191 EG Rotterdam (Hoogvliet)
Telefoon 010- 2311399
www.woonbron.nl
info@woonbron.nl