Beverveen

Dit deel van de wijk bevindt zich in het noord-westelijke deel van de wijk Waterland. Tussen in- en uitgangen van de wijk, een klein stukje van De Schouw en De Waarsman, ingeklemd. In Beverveen zijn een groot aantal zijn koop- en huurwoningen (van een projectontwikkelaar).

In Beverveen zijn een aantal speelplaatsen, artsenpraktijken en een apotheek te vinden. Vanaf het Beverveen kan men via een brug bij metrostation Heemraadlaan komen.

Op het eilandje, dat rechts van De Waarsman ligt (ongeveer tegenover de rotonde Heemraadlaan) staat sinds een aantal jaar een kunstwerk van een bever.
Voordat de bever hier stond, stond er een ander kunstwerk:een kikker. Niet erg logisch, een kikker op het Beverveen. De kikker had aan de achterzijde een opening, het was namelijk één van de eerste papier inzamelingsbakken van de gemeente Spijkenisse. De kikker was helemaal kapot en niet meer te repareren en daarom vervangen door de bever. Ook zijn er een aantal nestkasten voor vleermuizen in de bomen van het eiland opgehangen. 


Plattegrond Beverveen

Huisnummerkaart Beverveen

 

Apotheek De Schouw
Beverveen 501
3205 AG Spijkenisse
Telefoon 0181- 635334
www.apotheek-deschouw.nl