Burendag 2016

Zaterdag 24 september was er ook in Waterland de jaarlijkse Burendag, een landelijk initiatief van het Oranjefonds en opgepakt door de bewonersgroep Waterland. Van het Oranjefonds-budget en daar zijn planten voor gekocht voor het opknappen van de plantenpotten op het plein en kruising Dijkgraaf en Landmeter. Vrijwilligers hebben dit inmiddels gedaan. Van het restant budget zijn 3000 narcisbollen gekocht. Deze worden geplant in november en vanaf januari zijn de bloemen te zien.

Op Burendag stond de bewonersgroep Waterland op het winkelplein Waterland en werd er contact gezocht met de bewoners van de wijk. In gesprekken met bewoners wilden wij te weten komen hoe gedacht wordt over de winkels op dit plein en hoe gedacht wordt over mogelijke uitbreiding van de horeca. Het was die dag prachtig weer en hoewel het op het plein wel rustig was, hebben we toch goed bezoek gehad. Er is 7 liter koffie geschonken!!

Wij zijn in elk geval tevreden met het verloop van deze dag. We gaan aan de slag met de uitkomst / informatie die wij die dag ontvangen hebben!

Sinds 2014 is er tijdens Burendag ook de uitreiking van de Kanjer van Waterland. Dit is een schouderklopje voor iemand die zich belangeloos inzet voor de wijk.  We hebben dit jaar gekozen voor Sylvia van Kralingen; zij is betrokken bij en heeft zich ingezet voor dhr. Rodriques (de Kanjer van vorig jaar, voor zijn inzet bij het schoonhouden van het winkelplein) . Ook heeft zij voor ‘de Waterlanders’ een facebookpagina opgezet en is zij een snel groeiende Whats app preventie-groep gestart. In kort gezegd een ‘bezige bij voor de wijk’ ! Het krijgen van dit ‘schouderklopje’ was voor haar een hele verrassing want zij ziet dit natuurlijk heel anders.  

De bewonersgroep Waterland is op deze dag ook verrast……Van de PvdA is een cheque ontvangen met een leuk bedrag. Dit bedrag gaat een bestemming voor de wijk krijgen!

 

 Kanjer

 

gratiskoffie

 

metpvda 

 bloembak

 

Knipsel